Funkció
A Macjeid, összhangban
Rendezz el vagy ments valamit az egyik Macen, és a többi Maceden is meglesz, fiók, felhőszolgáltatás és párosítás nélkül.
Röviden
A Universal Display Magnet szinkronizálja a kijelzőelrendezéseket, a munkaterületeket és az egyes Macek kijelzőit azok között a Macek között, amelyeket az Univerzális vezérlés összekapcsol. Közvetlenül kapcsolódnak Wi-Fi-n, Etherneten vagy Thunderbolt-kábelen, és minden, amit egymásnak küldenek, titkosítva van. Nincs fiók, nincs felhő, és semmit nem kell párosítani. A licenced és a Görgethető ablakok beállításai az egyes Maceken maradnak.
Mi szinkronizálódik
- Kijelzőelrendezések. Az elrendezések, amelyeket bármelyik Maceden az egyes monitorkészletekhez mentesz.
- Munkaterületek és ablakelrendezések. A többi Mac munkaterületei a Munkaterületek oldalon saját csoportban jelennek meg, annak a Macnek a neve alatt.
- Az egyes Macek kijelzői. A nevük, a méretük és a pozíciójuk, minden íróasztal-háttérkép kis bélyegképével, hogy az Univerzális vezérlés oldal egymás mellett mutathassa minden Mac kijelzőit, és erről a Macről elrendezhesd egy másik Mac saját kijelzőit. Minden Mac megosztja a hálózati hardvercímeit is, amelyekre a hálózaton keresztüli ébresztéséhez szükség van.
Egy másik Mac kijelzőinek elrendezéséhez válaszd a neve melletti Elrendezés távolról lehetőséget a Macek és szinkronizálás oldalon, vagy válaszd ki a Kijelzők oldal tetején lévő menüből. Mozgasd a kijelzőit, majd kattints a Mentés ehhez: gombra, és válaszd annak a Macnek a nevét. Az új elrendezés ott azonnal érvénybe lép, amint szinkronizálódik.
Mi marad az egyes Maceken
- A licenckulcsod és az aktiválásod. Ezeket minden Mac a saját Kulcskarikájában tárolja. Minden Mac a licenced három aktiválásának egyikét használja.
- Görgethető ablakok. A beállításai és a mentett munkamenetei.
- Az app beállításai, például a billentyűparancsok és a Beállítások között található lehetőségek.
Hogyan működik
- Közvetlenül a Macjeid között. A helyi hálózatodon kapcsolódnak: Wi-Fi-n, Etherneten vagy egy köztük lévő Thunderbolt-kábelen. Semmi nem halad át szerveren.
- A Bonjour segítségével találják meg egymást. Minden Mac bejelenti magát a helyi hálózaton, és keresi a többit.
- Csak a saját Macjeid. A Universal Display Magnet csak azokkal a Macekkel szinkronizál, amelyeket az Univerzális vezérlés ehhez a Machez kapcsol. Az Univerzális vezérlés által már kiosztott azonosítók alapján ismeri fel őket, így semmit nem kell párosítani.
- Titkosítva. Mindent, amit a Macek egymásnak küldenek, ChaCha20-Poly1305 titkosítás véd, egy olyan kulccsal, amely a Macek Univerzális vezérléses azonosítóiból származik.
- Nincs fiók. Az appban semmibe nem kell bejelentkezned. Az e-mail-címet, amellyel vásároltál, csak a vásárlásodhoz használjuk.
Az adatvédelmi szabályzat felsorolja az app összes kapcsolatát.
Beállítás
- Telepítsd és aktiváld a Universal Display Magnetet minden Macen.
- Kapcsold össze egyszer a Maceket az Univerzális vezérléssel itt: Rendszerbeállítások → Kijelzők → Kapcsolódás Machez vagy iPadhez.
- Engedélyezd a Helyi hálózat elérését minden Macen, amikor a macOS kéri.
A Macek és szinkronizálás oldalon a Szinkronizálás a többi Macemmel kezdettől be van kapcsolva. Amint a Macek kapcsolódnak, az oldalsáv alján megjelenik a „Szinkronizálva:” felirat és a többi Mac neve. Az Univerzális vezérlés Macek között című útmutató lépésről lépésre végigvezet.
Ha a Macek nem találják egymást, nyisd meg a Csatlakozás cím alapján (ha a Bonjour nem látja a másik Macet) részt a Macek és szinkronizálás oldalon, és add hozzá a hiányzó Macet a nevével, például other-mac.local, vagy az IP-címével.
Ha két Mac ugyanazt módosítja
Minden elrendezés és minden munkaterület egészként szinkronizálódik. Ha két Mac módosítja ugyanazt, mielőtt szinkronizálódnának, a legutóbbi módosítás győz, és felülírja a másikat. A két változatot nem vonja össze. Egy elrendezés vagy munkaterület törlése minden Macről eltávolítja.
Az olyankor végzett módosítások, amikor egy másik Mac ki van kapcsolva vagy nem érhető el, akkor kerülnek át, amikor újra kapcsolódnak.
Tartsd minden Macedet ugyanazon a verzión
A Macek és szinkronizálás oldal mutatja, milyen app- és macOS-verzió fut a többi Macen. Ha az appok eltérnek, megmondja, melyiket kell frissíteni, például: „Studio régebbi verziót futtat, mint ez a Mac (0.3.1). Ott frissítsd.” A Licenc és frissítések oldal elmagyarázza, hogyan frissíts.
A többi Maced felébresztése
Az Univerzális vezérlés oldalon az Amikor ez a Mac felébred vagy feloldják, a többi Macem is ébredjen fel alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Amikor felébreszted vagy feloldod ezt a Macet, a többi Maced kijelzői is bekapcsolnak. A Másik Mac felébresztése most gombra is kattinthatsz. Amíg egy másik Mac képernyői alszanak, a menüsorban megjelenik a Másik Mac felébresztése parancs.
Ha egy másik Mac teljesen alvó állapotban van, az app helyette Wake-on-LAN-kérést küld neki. Ehhez annak a Macnek a beállításaiban be kell kapcsolni az Felébresztés hálózati hozzáféréskor lehetőséget: lásd az Apple Az alvási és ébresztési beállítások megadása a Macen című cikkét. Hogy felébred-e, az a Mactől és a hálózatodtól is függ, ezért nem garantált. A Kompatibilitás oldal felsorolja a feltételeket.
Kérdések és válaszok
Kell hozzá fiók vagy iCloud?
Ugyanazon a Wi-Fin kell lenniük a Macjeimnek?
Szinkronizálhat egy barátom Macjével?
A licencem is szinkronizálódik?
Kikapcsolhatom a szinkronizálást?
Olvass tovább
- Univerzális vezérlés Macek közöttÁllíts be egy billentyűzetet és egy mutatót a Macjeidhez, és rendezd el a kijelzőiket, hogy a mutató ott lépjen át, ahol várod.
- MunkaterületekMentsd el minden app ablakait a kijelzőjükkel, íróasztalukkal és teljes képernyős terükkel együtt, és állítsd vissza mindet egy kattintással vagy billentyűparanccsal.
- Adatvédelem és hálózati kapcsolatokA Universal Display Magnetben nincs analitika és felhő. Mit tárol a Maceden, a Macek közötti szinkronizálás, a licenc- és frissítésellenőrzés, és mit oszt meg a vásárlás.
- KompatibilitásMely Maceken és macOS-verziókon ellenőrizték az egyes funkciókat, és mitől függenek.
Az asztalod a helyére kattan
Egyszeri vásárlás · Három Mac · macOS 14 vagy újabb